Muay thai Kickboxing & MMA

Kickboksen is tegenwoordig ongekend populair. De sport heeft zich in de laatste jaren sterk ontwikkeld en is voor heel veel enthousiaste sporters dé ideale vorm van techniek en uithoudingsvermogen.

De sport wordt door iedereen beoefend: van kids tot sportieve ouders. Denk niet dat het alleen iets voor de mannen is, er zijn bij ons veel dames die het kickboksen goed beheersen en er enorm goed in zijn! Onze groepen zijn onderverdeeld op niveau voor recreanten en een aparte groep voor de gedisciplineerde professionals.

Gebruikmaken van alle spiergroepen

Kickboksen is populair omdat je gebruik maakt van al je spiergroepen. De buik staat daarbij centraal. Stoten doe je niet alleen met je armen maar met het hele lichaam. Aangestuurd vanuit je buik. Dat geldt ook voor de traptechnieken. Na een workout van een uur voel je je helemaal ontspannen en zijn alle spiergroepen getraind.

Beginners

beginners in kickboksen kunnen bij ons meerdere uren volgen om de techniek onder de knie te krijgen. Je bepaakt daarbij zelf wat je ambitie is. Wil je vooral oefenen via de zak- en conditietrainingen? Wil je een stap verder en doorgroeien naar de technieklessen voor gevorderden? Bij ons is alles mogelijk!

Jeugd

Voor jonge sporters zijn er jeugdlessen, die gevolgd kunnen worden. Zij leren niet alleen hun lichaam goed te trainen maar het geeft de kinderen ook zelfvertrouwen en hoe ze moeten omgaan met agressie en er wordt de kinderen discipline en uithoudingsvermogen aangeleerd. Uit de praktijk leren wij dat kinderen die sporten zich veel beter gedragen en zich beter en zelfverzekerder voelen. Onze trainers geven de kinderen op een goede manier les en er wordt spelersgewijs met de kinderen gewerkt. De kinderen leren geen valse technieken, maar zijn vooral hard aan hun conditie en uithouding te werk.

Gevorderden

Bij trainingen voor gevorderden gaat het vooral om techniek en hoe deze optimaal in te zetten tijdens het sparren. Dit zijn pittige lessen en het tempo ligt hoger dan bij de beginners. Combinaties worden uitgebreider en ‘harder’ toegepast. Deze lessen zijn erg geschikt voor sporters die aan wedstrijden willen meedoen. Als dit je ambitie is, dan houden we je extra in de gaten en wordt je goed begeleid. Je wordt klaargestoomd voor een wedstrijd waarbij je de sportschool mag vertegenwoordigen! De betrokkenheid van het team is fantastisch en je zult deel uitmaken van het TOPTEAM UTRECHT wedstrijdgroep. Je wordt opgegeven om het op te nemen tegen lokale, nationale en internationale kickboksers van je gewichtsklasse.